fbpx

ENOUGH IS ENOUGH

ENOUGH IS ENOUGH, ett budskap som föddes under vår framtagning av grafisk profil till Kvinnojouren Linnéan. Här har vi kombinerat färgerna gult och svart för att förstärka att meddelandet är allvarligt och att situationen är farlig. Typsnittet Click Clack som understryker ståndfastheten med hjälp av den mekaniska stilen. Här vill vi ge en känsla av att budskapet är skrivet i sten, och att vi aldrig viker oss. För den observante är bokstäverna likt ett Alfapet med 112 som hemligt tecken. Likt en kvinnas rop på hjälp.

Efter ett inlägg på sociala medier insåg vi att det finns ett otroligt engagemang och marknadskampanjen ENOUGH IS ENOUGH blev ett faktum.

ENOUGH IS ENOUGH I LIDKÖPING

Den 25 november lyser budskapet ENOUGH IS ENOUGH orubbligt över hela Lidköping. Syftet är att ta ställning mot mäns våld mot kvinnor. På riktigt. Första stad i Sverige att verkligen agera? Vi vågar tro det!

Brandmän, politiker, lokalvårdare, skolungdomar, bandyspelare, chefer och snickare. I vajande flagg-stänger och på stadiga skärmar. Oavsett var du vänder blicken, möts du av Lidköpings gul/svarta budskap ENOUGH IS ENOUGH.

Att staden väljer att ta ställningen just idag, den 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor, är ingen slump. Siktet är inställt på att kampanjen sprids såväl nationellt som internationellt och att fler städer blir inspirerade att följa efter kommande år.

Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man. 2020 anmäldes 39 200 misshandelsbrott och 8 690 våldtäkter mot kvinnor och flickor. Det är mer än en våldtäkt i timmen, dygnet runt, året om och då vet vi att mörkertalet är oerhört stort. Längst ner i våldspyramiden finns nedvärderande språk gentemot kvinnor, sexistiska skämt och dåliga värderingar. Längst upp finns mord.

ENOUGH IS ENOUGH har arbetats fram ideellt av reklambyrån Dotter & Döse och bakom initiativet står kommunen, näringsliv och föreningsliv. Allt överskott går oavkortat till Kvinnojouren Linnéan i Lidköping.