fbpx
Ronja Bood arbetar på PR-byrån Dotter & Döse

Ronja Bood

Färgsprakande formgivare

Ronja är vår fotograf och filmskapare med känsla för formgivning. Yngst i klassen kan man lugnt säga att hon var, när hon gick sin första kurs i fotografering som nioåring bland vuxna. Sen har det bara rullat på där kärleken för bild genomsyrat alla skol- och yrkesval. Med öga för komposition och känsla för ljussättning skapar hon magi med kameran.

Bakgrund

2015-2020 Strokirk Landströms/Exakta Print
Arbetsuppgifter: Prepressproduktion, digitaltryck men främst formgivning av grafiskt material till alla typer av trycksaker.

2016-2020 Bood – Idé och Design
Arbetsuppgifter: Webbdesign, webbutveckling via wordpress och grafisk formgivning.

2012-2014 Tekniska Högskolan i Jönköping – Grafisk design och webbutveckling, 120 poäng
Ronjas utbildning gick ut på att formge grafiskt material till såväl tryckta som digitala medier. Utbildningen var uppdelad i två huvudområden – grafisk design och webbutveckling. I ämnet grafisk design och visuell kommunikation utbildades hon i designprinciper, typografi, komposition, foto- och färglära genom programvaror som Adobe InDesign, Photoshop och Illustrator.
Webbutvecklingsdelen fokuserade på att designa och koda interaktiva webbapplikationer för olika plattformar med ett tydligt fokus på användarupplevelsen. Här fick hon en bred bas i HTML och CSS.
Förutom dessa två delar gav även programmet en god grund inom brand management, bildkommunikation samt marknadsföring med kunskaper i hur man säljer in och presenterar sitt arbete på bästa sätt.


0793-41 69 74

ronja@dotterdose.se