fbpx

Ateljé MiniMe

Hur designas en bra logotyp? Det finns inga punkter att pricka av eller regler att följa. Ibland är en stram och stilren logga perfekt, andra gånger passar mer färg och form bättre. Hur som helst så ska den alltid fungera i både pyttelitet och megastort format. Och inte minst… Den ska spegla hela företagets själ och väcka just de känslor som kunderna ska associera företaget med!

Så hur skapas en bra logotyp? För oss handlar det först och främst om att förstå värderingarna och känslan i företaget. I denna logotyp till Ateljé MiniMe sker en stor del av fotograferingen med naturen som studio och genom att skissa fram en stilren kamera med löv som klär objektivet ville vi fånga grundidén i hennes företag. Att löven är skissade för hand är ett medvetet val för att spegla det genuina hantverket ateljén.

Det som bra logotyper har gemensamt är att de känns rätt i hjärtat hos företagen som beställt dem. Så därför ber vi Caroline Roos som är grundare till Ateljé MiniMe berätta om känslan i sin nya logotyp:
– Den nya logotypen får företaget att kännas komplett och den överträffade verkligen mina förväntningar. Dotter & Döse har varit väldigt tillmötesgåendes vad gällde mina egna önskemål och tankar, och utvecklat min grundidé till det bättre! Ett otroligt serviceinriktat företag som låter kunden gå i första hand! ?